Gdje se jeftino prodaju slike? Evo kako urediti interijer ako ste ograničeni budžetom

‘Slike, prodaja, jeftino! Akcija, akcija, još malo pa nestalo!’, usklik je koji biste mogli začuti ako šećete po jednoj od najzanimljivijih zagrebačkih atrakcija koja je sve popularnija i među turistima – Hreliću. Hrelić je sajam na kojem se prodaje doslovce sve i svašta, od lijeve cipele koja je negdje putem od kontejnera ispred zgrade nekog novozagrebačkog kvarta do Jakuševca izgubila desnu, do umjetničkih slika koje jedan prodavač već godinama izlaže svake nedjelje kada ga vrijeme posluži. Osim slika koje izlažu autori, jeftino se prodaju i slike koje su godinama visjele u nečijem domu, a koje su života poradi (ili njegovog završetka) završile na Hreliću.

Za one koji nisu ljubitelji sajmova ovakvog tipa, slike se jeftino prodaju i u specijaliziranim print studijima. Možda nećete pronaći ulja na platnu ili akvarele, ali bi svakako mogli pronaći vrlo zanimljive reprodukcije koje se iz digitalnog oblika s lakoćom prebacuju na platno ili papir. Ako ste ljubitelji fotografije, tim bolje. Ovo vam otvara vrata k nebrojenim mogućnostima.

Fotografija kao slika na vašem zidu mora biti pomno odabrana. Naš je savjet da uvijek odaberete onu fotografiju koja vam neće dosaditi za tjedan dana. Jer, osim što je dekorativni element vašeg interijera, fotografija prostoru može dati i nešto više. U dobru će se fotografiju svatko pomno zagledati, osobito ako je riječ o nekom impresivnom pejzažu koji ima ‘ono nešto’ ili pak o uličnoj fotografiji s ljudima u glavnoj ulozi za koju će se gledatelj upitati tko su i što rade, što se dogodilo sljedeće… I uvijek će je ponovo gledati pitajući se ista pitanja i osmišljavajući vlastite odgovore.

Slike se danas prodaju jeftino i na nama je da to iskoristimo. Jer za malo novca možemo dobiti veliku vrijednost za naš dom ili poslovni prostor.