Uređenjem interijera za Božić do blagdanskog ugođaja u našim domovima, ali i na poslu

Uređenje interijera za Božić jedna nam je od najdražih zadaća u blagdansko doba. Osim tradicionalnog kićenja bora na Badnjak, svatko od nas voli da mu, tijekom božićno-novogodišnjih dana, dom bude uređen u blagdansko-prazničnom duhu.

Jedna je od najljepših hrvatskih tradicija obiteljsko okupljanje oko bora na Badnjak. Muški dio obitelji obično dovuče jelku, bor ili smreku u dnevnu sobu, usput se ispika oštrim iglicama (posebno ako su zaboravili navući rukavice), s manje ili više muke postavi drvce u stalak i sve je spremno za kićenje.  I nije poanta kićenja božićnog drvca da ono bude najljepše. Poanta je upravo u druženju s obitelji. Svatko će objesiti ukras gdje misli da je najljepše i pritom se dobro zabaviti.

Uređenje interijera za Božić može početi i prije kićenja drvca, a obično uključuje ukrase koji nas podsjećaju da ćemo ubrzo duboko zagaziti u zimu, vjerske simbole, ali i one svjetovne. Mnogi će svoj dom ukrasiti raznobojnim lampicama koje će noću, kada ugasimo svjetlo i zajedno sjednemo pred televiziju, našem domu dati poseban ugođaj.

Osim doma, ako smo vlasnici nekog biznisa, poželjet ćemo svoj poslovni prostor prigodno ukrasiti. Osobito ako je riječ o ugostiteljskom objektu, u kojem želimo da se naši gosti osjećaju ugodno. Također, na svom ćemo se radnom mjestu vjerojatno bolje osjećati kad nas ukrasi podsjete na to što nas čeka kod kuće. A možda na poslu i padne neka dobra božićna ili novogodišnja zabava pa ćemo poželjeti da prostor bude prigodno uljepšan.

Ne dozvolite sebi da se ne stignete niti okrenuti, a 24. je dan mjeseca prosinca. Ne dopustite da vas manjak vremena i višak posla obeshrabri; prihvatite se uređenja svog doma. Svatko od nas zaslužuje ove blagdane provesti u ugodnom, toplom i obiteljskom ozračju doma.