Što je prozorska grafika i kako uopće funkcionira?

Prozorska grafika je vrlo zanimljiv način uređenja vašeg poslovnog prostora. Znate ono kad u filmovima sumnjivac sjedi u policijskoj prostoriji za ispitivanje, a iza ogledala ga gledaju drugi policajci? Ovo je nešto slično, samo u priči nema policajaca niti osumnjičenih.

oslikavanje izloga

Riječ je o samoljepljivoj foliji koja se lijepi na izloge i druge staklene površine vaših poslovnih prostora, poput prozora i vrata. Izvana, ona je reklama, neprozirna je i kroz nju se ne vidi unutra. A iznutra se prema van vidi gotovo kao da na staklu nema ničega. Vrlo zanimljiv efekt, osobito ako volite da vi i vaši klijenti imate malo privatnosti od pogleda izvana. A ubijate tri muhe jednim udarcem jer ujedno dobivate i veliku reklamu te zaštitu od sunca.

print slike za zid

Jeste li se ikad zapitali kako uopće taj ‘jednosmjerni pogled’ funkcionira? Prozorska grafika nastaje tako da se slika printa na jednoj strani i to tako da velik dio folije ostaje nepokriven printom. Kad stojimo vani, ispred reklame, naš mozak tu stranu doživljava kao jedinstvenu sliku jer nam oči reagiraju na refleksiju svjetla, ignorirajući dijelove na kojima printa nema.

oslikavanje izloga zagreb

Uđimo unutra. Stražnja strana printom pokrivenih dijelova precizno je prekrivena crnom bojom, a rekli smo da naše oko reagira na refleksiju svjetla. Kako crna boja svjetlo ne reflektira, mi ćemo iznutra vidjeti vanjsko svjetlo koje prolazi kroz prozirne dijelove grafike, ignorirajući crnu boju. I tako vidimo kroz staklo gotovo kao da na njemu nema ničega.

Genijalno, zar ne?

Prozorska grafika preporučuje se i onim poduzetnicima kojima sunce direktno ‘tuče’ u poslovni prostor jer smanjuje prolazak UV zraka i direktno sunčevo svjetlo.

oslikavanje izloga

Osim na staklene površine poslovnih prostora, prozorska grafika može se staviti i na staklo vašeg službenog vozila. Naravno, ne baš na prednje, ali o stražnjim staklima, osobito onima sa strane, već se može razmišljati.