Održan 7. Event klub

U srijedu 24. veljače, u Kraš Auditoriumu je održan 7. Event klub, koji je okupio organizatore poslovnih događanja i pružatelje usluga iz područja poslovnog turizma, a tema razgovora je bila „Kako organizirati sajam?”

 

U ugodnom ambijentu Kraš Auditoriuma, Ana Rakić, organizatorica Event kluba, okupila je organizatore događanja, predstavnike hotela i tvrtki koje pružaju usluge podrške u organizaciji događanja, na još jednom neformalnom druženju i razgovoru o zanimljivoj temi organizacije sajmova. Sugovornici su joj bili direktorica i začetnica međunarodnog turističkog sajma Place2go, Damjana Domanovac i Jurica Šarčević, organizator virtualnog sajma karijera s portala Moj posao.

Damjana Domanovac je ispričala kako je došlo do organizacije, sada jedinog, međunarodnog turističkog sajma u Hrvatskoj te koji su izazovi prilikom organizacije takvog događanja. Kao najveći izazov istaknula je nedostatak dovoljno velikh kongresnih prostora u Zagrebu te njihovu tehničku neopremljenost. Za organizaciju međunarodnog sajma treba im 3.000 kvadrata izložbenog prostora i, dok Boćarski dom ima kvadraturu, nema adekvatnu opremu te je potrebno puno ulaganja kako bi se prostor uredio.

Damjana Domanovac, Jurica Šarčević

Jurica Šarčević istaknuo je kako su oni izbjegli probleme tehničke organizacije preselivši svoj sajam karijera na digitalnu platformu. Nakon što je broj izlagača na fizičkom sajmu, zbog krize pao na svega 15, odlučili su isprobati nešto novo i inovativno što im se pokazalo odličnom odlukom jer virtualni sajam se proširio na regiju (Srbija, BiH) te 2015. godine brojao 60 izlagača i 256.000 posjetitelja.

Nakon zanimljivog razgovora o organizaciji fizičkih i vritualnih sajmova, partner Event kluba, AS Kongresni servis, u kratkoj je prezentaciji predstavio mogućnosti i brojne prednosti mobilnih aplikacija za organizaciju evenata.

Domaćin, Kraš Auditorium, za goste je pripremio ukusnu zakusku i predstavio novi proizvod Griotte liker, a sudionici su obišli i kongresne kapacitete. Svoje usluge na mini-sajmu predstavili su i Bluesun hotel Kaj, Zagorje 3D Gorumet Experience, AS Kongresni servis i A0 print studio koji su osigurali i vrijedne nagrade za sudionike. Nakon nagradnog izvlačenja, uz slane i slatke delicije, sudionici su nastavili ugodno i neformalno druženje.

7. Event klub

Sljedeći Event klub, održat će se 13. travnja u 18 sati u hotelu Esplanade u Zagrebu, s temom „VIP gosti i protokoli“. Više informacija o Event klubu pronađite na www.event-klub.com ili Facebook stranici.