U današnje vrijeme sve je jednostavnije svoj dom urediti na način kako to generacija naših roditelja nije mogla ni zamisliti. Iako tapete za zid postoje već dugo, nikad nisu bile toliko atraktivne kao danas. I dok ste nekad bili ograničeni na tapete kakve vam je prodavač nudio, danas surfajući internetom i sami možete odlučiti kakve ćete točno motive staviti na svoje zidove. Ili na samo jedan zid, ovisno o Vašim željama i idejama.

Foto tapete za zid u Vaš dom mogu donijeti užurbanu atmosferu s ulice grada New Yorka, turističku vrevu Venecije ili pak potpuni smiraj dana za zalaska sunca, primjerice negdje visoko u hladnoći Alpa.

Ideja koja nam se izuzetno sviđa je korištenje tapete za zid kao ‘prozora’ u svijet, odnosno isprintan motiv otvorenog prozora koji prikazuje neki spektakularan prizor. Nije stvar samo u tome što će takva inovativna dekoracija osvježiti vaš dom, nego ona ima potencijala i u cijelosti izmijeniti osjećaj prostora. Prizor s neke tropske plaže će vas smirivati, dok bi vas pogled na tapete za zid s motivom gradske vreve mogao držati budnim i motiviranim. Također, pametno odabran motiv mogao bi stvoriti osjećaj da je soba mnogo veća nego što jest. Dobri fotografi znaju kako prenijeti trodimenzionalni osjećaj iz stvarnog svijeta na fotografiju, a dobar dizajner interijera koji se krije u vama znat će kako iz sobe napraviti početnu postaju na dugom putu prema horizontu.

Tapete za zid mogu biti i klasične. Ako ste ljubitelji jednostavnog cvjetnog uzorka, zanimljivih geometrijskih uzoraka ili neke klasične teksture, poput kamena ili drveta, tapeta za zid je također odličan izbor. Tapete za zid osobito su privlačne ljubiteljima vintage uređenja interijera jer dobro odabran uzorak može donijeti taj osjećaj nekih starijih vremena, u modernom ruhu. U kombinaciji s odgovarajućim namještajem, tapete za zid, uz malo truda, Vaš dom mogu učiniti domom o kakvom ste oduvijek maštali.