Vrata – taj toliko čest, a opet ponekad i pomalo tajanstven dio vašeg doma. Vrata često nisu ‘samo’ vrata, ona su mnogo puta i simbol koji se pojavljuje u umjetnosti, filmu, glazbi. Sjećate li se čarobnih vrata kroz koja je prošla Alisa u Zemlji čudesa nakon što se uspjela dovoljno smanjiti, a iza kojih se krio njoj dotad nepoznat svijet? Ili vrata ormara iz Kronika iz Narnije koja desetljećima golicaju mašu djece i mladih?

Vrata nas razdvajaju od pogleda vanjskog svijeta, bilo da je riječ o domu, uredu, svlačionici. Vrata zatvaramo kad smo ljuti, kad želimo samoću ili privatnost. I često o njima ne razmišljamo, jednostavno ih doživljavamo zdravo za gotovo. Pa se zna dogoditi da nam vrata u vlastitom domu ‘ostare’. Lak se skine, boja oguli, a vrata postanu neugledna. Tu na scenu stupaju tapete za vrata.

Tapete za vrata jednostavan su način da od starih vrata napravite nešto čime ćete zadiviti i samog sebe. A tek kad dođu gosti… Motiva za takve tapete je pregršt; jednom kad vidite kako izgledaju vrata s motivom mramornih stepenica koje vode negdje gore, poželjet ćete imati nešto tako kreativno u svom domu. Oduševiti bi vas mogle i tapete za vrata s motivom dizala, od kojih ćete ponekad očekivati da se otvore na dodir gumba i povezu vas gore ili dolje. A što tek reći za tapete koje ‘simuliraju’ da stojite nasred uskog drvenog mosta usred šume ili pak one koje izgledaju kao da kroz njih možete proći do engleskog travnjaka koji se čarobno ‘pojavio’ kraj vaše sobe.

Naravno, tapete za vrata nisu namijenjene samo starim vratima. Izuzetno su zahvalne i za one koji preuređuju stan ili kuću, a odluče to učiniti na malo drugačiji, kreativan i nesvakidašnji način.