Kuhinja je jedan od prostora u kući ili stanu koji se najviše prlja. Masne mrlje po zidovima nakon prženja hrane, slučajno prolivene kave i sokovi, a da ne pričamo o tome što se događa ako, primjerice, kuhate ajvar. Domaćicama je dobro poznat onaj zvuk BLOP prije nego ajvar zakipi pa se zračni mjehur raspukne po cijeloj kuhinji zajedno s pola sadržaja lonca. I danas vjerojatno gledate te zidove i razmišljate što s njima učiniti. Naša su preporuka kvalitetne tapete za kuhinju.

Za razliku od boje na zidovima, ovakve perive i otporne tapete je lakše održavati. Osim toga, pomno odabran uzorak vašu kuhinju će s lakoćom pretvoriti u potpuno novu prostoriju u kojoj ćete se odmah osjećati ugodnije. Tapete za kuhinju definitivno su najlakši način za preuređenje ove prostorije. A i za njeno vizualno povećavanje. Jer, mnogi od nas muku muče s malim kuhinjama. Tapete za kuhinju u svijetlim bojama postavljene na ‘strateška mjesta’ dat će vam, ako ništa drugo, osjećaj da upravo pripravljate ukusan obrok u kuhinji koja je dovoljno velika za vaše potrebe.

S druge strane, ako je vaša kuhinja dovoljno velika, a želite je osvježiti, tamnije tapete u kombinaciji sa svjetlijim namještajem mogu biti odličan izbor ako ste u potrazi za daškom elegancije. Tapete za kuhinju su odličan izbor i ako su Vam elementi nešto stariji; uz pravi uzorak i svježi sloj boje na elementima, kuhinju za malo novaca možete pretvoriti u pravi retro biser. Ako vam nedostaje inspiracije, na Pinterestu ćete pronaći mali milijun ideja kako da konačno krenete u preuređenje.

Bilo da se odlučite na minimalističko uređenje, jarke i odvažne boje, neku retro/vintage verziju ili pak neku zanimljivu teksturu, tapete za kuhinju sjajan su izbor za jednostavan i povoljan makeover vaše kuhinje. A legenda kaže da u takvoj kuhinji i pranje suđa postaje manja gnjavaža…