Moderno uređenje interijera

Moderno uređenje interijera pomoću tapeta

Moderno uređenje interijera izazov je s kojim se susreo svatko tko je u tom stilu želio urediti svoj dom ili poslovni prostor, a nije znao kako to postići. Jer, što uopće znači moderno urediti interijer?

Sama riječ ‘moderno’ označava ono što je u tom trenutku u duhu vremena i ima obilježja novog. Naravno, ono što je moderno danas, iduće će godine možda ispasti iz mode. No, kvalitetne stvari uvijek se vraćaju u modu, stoga vjerujemo da nećemo pogriješiti ako vam preporučimo da moderno uređenje interijera shvatite kao kvalitetno uređenje koje ne slijedi nužno najnovije trendove, već ima neku univerzalnu ljepotu. U prijevodu, shvatite ‘moderno’ kao ‘mudro’.

Jedan od načina uređenja koje je bezvremensko i neće izaći iz mode iduće godine je vintage uređenje doma. Iako je sama ideja u svojevrsnoj opreci s ‘modernim’, ovakvo je uređenje popularno zato što od vas ne zahtijeva da svaki komad namještaja koji kupite mora biti potpuno nov, s obzirom na to da ćete se ‘potpomagati’ namještajem i predmetima iz prošlih vremena, koji nisu izgubili na ljepoti. Primjerice, lijepe stare vitrine kakve se mogu pronaći rabljene i preurediti, old school stolovi koji nikad neće izgubiti na ljepoti ili pak udobne starinske fotelje koje samo treba pretapecirati.

Veliku ulogu u ovakvom uređenju igrat će i tapete za zidove; pomoću uzoraka koji će bojom i stilom odgovarati vašoj ideji uređenja interijera, tapete će zaokružiti vašu ideju.

S druge strane, u posljednje su vrijeme izuzetno popularne foto tapete. Izraz ‘moderno uređenje interijera’ u ovom slučaju u potpunosti odgovara svom doslovnom značenju. Naime, u print studijima mogu se naručiti foto tapete pejzaža, prirode, gradova… Takva tapeta, koja može prekrivati cijeli zid, igrat će središnju ulogu oko koje ćete ‘graditi’ svoj interijer. U kombinaciji s minimalističkim uređenjem, dobit ćete jedan izuzetno atraktivan prostor koji će oduševiti vaše goste.