Trodijelne slike za zid mogu biti vrlo efektne kao panoramske fotografije, ali i posteri, fan art…

Trodijelne slike za zid proteklih su nekoliko godina vrlo popularne i to s razlogom. Na vrlo efektan način u moderno uređenim prostorima podižu izgled interijera na još jedan nivo više.

Kao što im i samo ime kaže, trodijelne slike za zid specifične su po tome što se fotografija ne printa na jedno platno ili papir već na više njih. No, sva tri dijela zajedno čine jednu fotografiju, jednu cjelinu.

Trodijelne slike za zid mogu biti vrlo efektne kada govorimo o panoramskim fotografijama. Velika većina nas danas na pametnim telefonima ima opciju izrade panorame iz više fotografija. Rezultat je ‘dugačka’ fotografija koju prikazuje više prostora nego što biste to mogli učiniti jednim okidanjem fotoaparata. Kada se takva fotografija ‘razdvoji’ na tri dijela i stavi na zid, rezultat je često spektakularan, a u najmanju ruku – vrlo zanimljiv. Ovo se recimo odnosi na fotografije mostova, zbog njihova duguljastog oblika koji odgovara ovakvom formatu printa.

Naravno, trodijelne slike za zid ne ograničavaju vas što se motiva tiče. Na njima mogu biti šumski pejzaži, livade, cvijeće, tropski zalasci sunca… Što god vam padne na pamet. Možda se oni ‘moderniji’ među vama odluče na neku apstraktnu teksturu.

Trodijelne slike za zid ne moraju biti fotografije. Ako želite izraditi poster iz, primjerice, neke video igre, možete. Možda ste ludi za filmovima i serijama? Breaking Bad, Game of Thrones, Hobit, Avengersi… Svi će oni odlično izgledati i kad ih ‘rastavite’ na tri dijela.

Ljubitelji knjiga također bi mogli dobro razmisliti o ovakvom načinu uređenja interijera – preko trodijelnih slika za zid ‘oživjeti’ mogu i njihovi književni junaci ili mjesta iz mašte. Ako pronađete fan art ljubitelja nekog književnog djela koji vas se izuzetno dojmio, a dovoljno je dobre kvalitete za print – samo recite i učinjeno!