Reprodukcije slika u prodaji koštaju koji milijunčić manje od originala

Reprodukcije slika slavnih majstora slikarstva poput Vincenta Van Gogha, Salvadora Dalija, Gustava Klimta ili Pierrea Renoira i danas bude osjećaje kod zaljubljenika u likovnu umjetnost te ih sve više zanima njihova prodaja. Doista, koji ljubitelj starih majstora, čija djela nikad nisu zastarjela i nikad neće otići u ‘ropotarnicu povijesti’, ne bi želio imati neko od njih na vlastitom zidu?

Reprodukcije slika rješenje su za njihov problem i način za ispunjenje želja, jer ih je lako izraditi u print studiju. Pod uvjetom da vam je dostupan digitalan zapis originalne slike u dovoljno dobroj kvaliteti. Ili vaš print studio možda već i nudi reprodukcije slika na prodaju.

Zašto na zidu ne biste, primjerice, imali da Vincijevu ‘Damu s Hermelinom’ ili pak ‘Krik’ norveškog ekspresionista Edvarda Muncha? Ili ste više ljubitelj kubizma pa vas privlači nešto poput ‘Djevojke s mandolinom’ španjolskog genijalca Pabla Picassa? Salvador Dali također je vrlo zanimljiv odabir – njegove pomalo bizarne slike, vjerujemo, odlično bi se uklopile u mnoge domove kao središnji dio uređenja neke od prostorija.

Reprodukcije slika prodaju se i izrađuju uglavnom na platnu. To je i logično jer, mišljenja smo, riječ je o mediju koji najtočnije prenosi onaj osjećaj izvornosti koji možemo osjetiti promatrajući originale.

Znate li koliko je Louvre Abu Dhabi krajem 2017. godine platio za sliku ‘Salvator Mundi’, na kojoj je famozni Leonardo da Vinci prikazao svoje viđenje Isusa Krista? Više od 450 milijuna dolara. U tom je trenutku ova slika bila najskuplja umjetnina ikad prodana na aukciji. I to je dokaz koliko čovječanstvo i dalje cijeni djela slavnih slikara. A vama će reprodukciju slike prodati za daleko manje. Pa što ako je na platno nije direktno nanio Leonardo? Bar ćete uštedjeti koji milijun.