Inspiracija za slike gradova za zid, od Južne Amerike do Australije

Slike gradova za zid odličan su odabir za sve one koji maštaju i uživaju u putovanjima, dalekim i misterioznim ili pak bližim i lakše dostižnim. Slike gradova za zid koje su u ponudi najčešće prikazuju dobro nam poznate New York, London, Pariz i druge velegradove. A mi vam danas donosimo nešto drugačije – predložit ćemo vam po jedan grad s različitih kontinenata koji bi mogao izgledati fantastično na vašem zidu.

Prvo idemo do Cartagene, lučkog grada u Kolumbiji. Nazivaju je i kraljicom karipske obale, bajkovitim gradom romanse, legendi i savršeno očuvane ljepote unutar zidova koji potječu iz kolonijalnih vremena. Ovaj grad prepun boja pod zaštitom je Unesca.

Skoknimo do Sjeverne Amerike. Victoria, grad u kanadskoj pokrajini British Columbia, možda je i najljepši na ovom kontinentu. Ne nazivaju je bez razloga ‘Grad vrtova’, a prepuna je povijesnih zgrada. Smještena je na obali što joj daje osobit šarm.

S obzirom na to da Europu većina nas dobro poznaje, slike gradova za zid mogli bismo osvježiti jednim malim, relativno nepoznatim mjestašcem – belgijskim Dinantom, predivnim mjestašcem nad kojim se nadvija brdo karakteristična izgleda, a gradić se ogleda u rijeci Meusi.

Australski Gold Coast je sve ono što zamišljate kad razmišljate o zemlji i kontinentu Down Under. Kilometarske pješčane plaže uz smaragdni ocean, a u pozadini visoke poslovne zgrade. Raj za surfere i fotografe.

Singapur je grad država koji je odlično iskoristio svoj snažan ekonomski rast i na rijetko viđen način spojio fascinantnu arhitekturu i prirodu. Grad je mješavina raznih kultura i na trenutke izgleda kao da se u njemu miješaju prošlost i budućnost.

Naše ideje za slike gradova za zid završavamo s marokanskim gradom Essaouira. Mjesto na atlantskoj obali poznato je po vibrantnom plavo-bijelom starom dijelu grada.

Eto, ideje smo vam dali, a na vama je da ih realizirate!