Fotografije na platnu mogu biti odličan poklon, ali i način da ukrasite svoj interijer

Fotografije na platnu povoljan su i estetski izvrstan način da osvježite uređenje svog interijera.  One mogu biti, primjerice, središnji dio minimalistički uređene sobe na koji će padati svi pogledi odmah po ulasku u nju. Zamislite sobu u kojoj prevladavaju bijeli, sivi i crni tonovi, a na najvećem je zidu izvješena fotografija spektakularnog zalaska sunca ili cvijeta žarkih boja.  Isto tako, fotografije na platnu mogu biti nadopuna bogato uređenom interijeru.

Kad govorimo o motivima, fotografije na platnu mogu biti sve što vi zaželite. Najčešći motivi su pejzaži i druge fotografije prirode. Pa tako na svoj zid možete staviti šumsko zelenilo, usamljenog ribara u predvečerje čiju barku njiše more, zimsku idilu drvene kućice obavijene snijegom… Ili, ako ste više taj tip, recimo makro fotografiju nekog cvijeta bogatih boja.

Kako smo posljednjih godina navikli fotografije uglavnom čuvati u digitalnom obliku, fotografije na platnu mogu biti i prilika da promijenite tu naviku i date izraditi jednu ili više fotografija svoje obitelji koje ćete uvijek rado gledati na svojim zidovima. Za razliku od računala ili mobitela, na kojima slike znaju stajati mjesecima i godinama, a da ih ne vidite. Ovo je, nama osobno, možda i favorit jer lijepi trenuci nikad ne dosade.

Za one koji vole malo ‘urbaniji đir’, fotografije na platnu mogu biti prozor prema nekom uličnom prizoru koji vas fascinira. Na zid možete staviti neko od djela majstora ulične fotografije. Crno-bijela fotografija na platnu može biti vrlo efektna.

I na kraju, ali ne najmanje važno, podsjećamo vas koliko dobar poklon mogu biti fotografije na platnu – za rođendan, vjenčanje, obljetnicu ili neku drugu prigodu. Zašto je ne biste budućem bračnom paru poklonili za svadbu? Ili svojim roditeljima, djedovima, bakama za okrugle, ‘zlatne’, i ‘srebrne’ obljetnice?