Ako uređujete kuću ili stan, dekorativne slike za zid su stvar na koju treba baciti oko

Dekorativne slike za zid omogućavaju vam da u vlastitom stanu imate ni više ni manje nego – Mona Lisu! Ili već neko drugo djelo vama omiljenih francuskih, talijanskih ili kojih već sve majstora impresionizma, dadaizma i drugih stilova slikanja. A nećete morati platiti milijune za to. Dovoljno je da pronađete dovoljno kvalitetnu digitalnu reprodukciju i – voilà – ona može biti isprintana.

Naravno, kad kažemo dekorativne slike za zid ne govorimo isključivo o slikama starih majstora. Na vašem zidu može osvanuti doslovno sve što postoji u digitalnom obliku, a dovoljne je kvalitete da se isprinta. Primjerice, vaši omiljeni obiteljski trenutci uhvaćeni na fotografijama printom postaju gotovo pa besmrtni. I kad vam pamćenje s godinama polako počne blijediti, dekorativne slike za zid tu su da vas podsjete na najljepše trenutke.

Ljubitelji pejzaža također bi se mogli odlučiti za dekorativnu sliku za zid. Neki pejzaži toliko su dobri da se nekad u njima lako izgubiti. Gledate ih i razmišljate – što je iza obzora? Uvijek tražite neki novi detalj, kao da je slika živa pa se mijenja.

Ako više naginjete urbanoj stvarnosti i u njoj lako pronalazite ljepotu, dekorativne slike za zid mogu biti i, primjerice, panorame nekog velegrada ili pak prizor iz vašeg grada. Zašto ne biste svakodnevno gledali legendarni Hendrixov most u Zagrebu ili pak nečiji spektakularan ‘ulov’ splitske Rive u zalazak sunca?

Kao ukras svom interijeru možete odabrati i danas često popularne retro postere. Osobito su zanimljive stare reklame, koje se odlično uklapaju u većinu prostorija. Ili možda želite gostima dati do znanja koji su vam to omiljeni filmovi ili serije pa se odlučite za print postera na zid nekog od njih.

Dekorativne slike za zid definitivno su stvar na koju treba baciti oko ako upravo uređujete interijer.