Folijom za namještaj jednim ćete udarcem ubiti dvije muhe

Folija za namještaj vrhunski je način da iz starog i neuglednog, ali kvalitetnog namještaja, ‘napravite’ novi kojeg ćete još dugo imati.

Većina nas bila je u situaciji da u domu imamo neki izvrstan komad namještaja, za koji znate da će zahvaljujući izradi ‘starog kova’ trajati još dugo. Međutim, taj je komad namještaja kroz godine postao pomalo neugledan. Ili mu se ogulio lak, ili na sebi ima ogrebotine, ili je boja izblijedila… Zbog tog vam razloga ne izgleda lijepo kako biste vi željeli, osobito ako s pažnjom uređujete svoj dom. Rješenje je folija za namještaj.

Recimo da imate masivni ormar od punog drveta kojeg ne bi srušila ni artiljerijska paljba, jer je rađen u vrijeme kad je naglasak bio na kvaliteti izrade. No, smeđe je boje i sav izgreban, a vi ste sobu uredili u bijelo-crnim tonovima. Sad tražite nešto što će se dobro uklopiti u nju. Folija za namještaj spašava stvar. Naime, ove samoljepljive folije dolaze u raznim uzorcima i bojama i neće vam biti teško pronaći onu koja vam odgovara.

Nakon što je kupite, bez većih problema ćete je sami zalijepiti na komad namještaja. Naravno, to je najlakše učiniti na ravnim površinama pa prethodno dobro promislite hoćete li je moći zalijepiti tamo gdje ste planirali. Folija se lijepi pažljivo i polako kako se ispod nje ne bi stvorili mjehurići zraka. A nakon što ste to napravili, ostaje vam diviti se urađenom. Za doista mali novac ste jednim udarcem ubili dvije muhe – sačuvali ste omiljen komad namještaja, a pri tom ga i uredili za male novce.

Folija za namještaj ne mora biti ograničena samo na stare stvari. Možete je, naravno, koristiti i na novom namještaju, ako vam se jako sviđa njegov oblik, veličina i sl., ali biste željeli neku atraktivniju boju ili uzorak.